popup menu blauw

Gaslek

Heb je last van een gaslek? Of weet je nog niet zeker of er sprake is van een gaslek? In beide gevallen kunnen wij het op voor je oplossen. Zowel bij het verhelpen als lokaliseren van een gaslek ben je bij CV Ketel Service aan het juiste adres. Neem contact met ons op of neem de informatie op deze pagina door om te kijken wat je zelf kunt doen.

Online afspraak maken

Waar kan een gaslek voorkomen?

Een gaslek is een gevaarlijk defect. Het wordt lang niet altijd opgemerkt. Bij een gaslek dien je direct passende acties te ondernemen. Hieronder leggen wij uit hoe je een gaslek kunt herkennen. Weet je al zeker dat er een gaslek is? Neem dan direct telefonisch contact op met CV Ketel Service.

De volgende apparaten kunnen mogelijk een gaslekkage hebben:

Laat je cv-ketel onderhouden door Cv ketel service!

We zijn je graag van dienst! Bel +3185 0607023 of maak direct een online afspraak!

CV-ketel onderhoud

Hoe kan ik een gaslekkage herkennen?

  1. Hoor je een sissend geluid uit een gasleiding of het apparaat komen?
  2. Ruik je een vieze geur?
  3. Zie je een verkleuring op een specifieke plek op een gasleiding?
  4. Een onverwachtse hoge gasrekening

Let op: zodra je gas ruikt, is de concentratie ongeveer 1 procent. Er is nog geen direct explosiegevaar, maar neem wel direct contact op met de lokale hulpdiensten (brandweer) of CV Ketel Service.

Hoe kan ik het gaslek vinden en verhelpen?

  1. Maak schuim door water met afwasmiddel te mixen.
  2. Smeer het schuim op de gasleidingen en koppelingen.
  3. Controleer het schuim op bubbeltjes; dit betekent dat er lucht bij is gekomen. Wanneer je bubbeltjes ziet heb je het lek gevonden.

Een gaslek is gevaarlijk, het is dus belangrijk om zeker te weten dat je het lek hebt gevonden. Wil je dit niet zelf doen? Laat het dan door CV Ketel Service doen. Wij hebben een gaslekdetector en controleren jouw gehele woning op gaslekkages.

kruis wit

Direct hulp nodig?

Menu streep