popup menu blauw

Cv-ketel lekkage

Heb je last van een CV-ketel lekkage of vermoed je dat de CV-ketel lekt? Aarzel dan niet en bel ons direct! Onze monteurs vinden het lek in je CV-ketel snel en lossen het probleem meteen voor je op.

Online afspraak maken

Waarom lekt de cv-ketel?

Een CV-ketel zorgt voor verwarming van je huis. Door de leidingen en de warmtewisselaar stroomt dagelijks zowel heet- als koud water. Door deze temperatuurverschillen zetten de leidingen en de warmtewisselaar uit en krimpen ze weer in. Dit maakt de leiding gevoelig voor barsten of scheuren met als gevolg een CV-ketel lekkage. 

Het hoeft niet perse de leiding te zijn die lekt. Ook het overdrukventiel of expansievat kan de oorzaak van een lekkage zijn. Wanneer het expansievat de druk niet aankan, wordt het overdrukventiel ingeschakeld. Dit ventiel zorgt ervoor dat condenswater het systeem kan verlaten. Bij een lekkage loopt de druk te veel op, waardoor het aan de onderkant van de CV-ketel gaat lekken.

Voorkom cv-ketel lekkages door jaarlijks onderhoud

Voor goed en veilig functioneren van de CV-ketel is jaarlijks onderhoud belangrijk. Laat je CV-ketel onderhouden door CV Ketel Service en voorkom een lekkage in de toekomst.

Last van een cv lekkage? Bel Cv ketel service!

Onze monteur spoort de lekkage vakkundig op en verhelpt deze direct. Ook als je de complete ketel wilt laten vervangen ben je bij ons aan het juiste adres.

CV-ketel onderhoud