popup menu blauw

Atag cv ketel storing

Ervaar je storingen met je ATAG CV-ketel? CV Ketel Service is er om jou van de storing af te helpen, zodat jij weer warmte krijgt in huis. Wij geven je informatie over alle storingscodes voor ATAG CV-ketels en de oplossing. Kom je er niet uit? Dan staat CV Ketel Service 24/7 voor je klaar om de storing ter plekke op te lossen.

Online afspraak maken

Wat kun je zelf altijd controleren bij een atag cv ketel storing?

 1. Controleer de storingscode op het display:
  Komt er een foutcode tevoorschijn op het scherm van je ATAG CV-ketel? Een eenvoudige reset of het loskoppelen van de stekker voor ongeveer een minuut doet vaak al wonderen. Als de foutcode blijft verschijnen, raadpleeg dan onze lijst van storingscodes hieronder voor specifieke instructies per keteltype.

 2. Stekker in het stopcontact:
  Het lijkt misschien vanzelfsprekend, maar een veelvoorkomend probleem is dat de stekker van de ATAG CV-ketel niet in het stopcontact zit, vooral na het schoonmaken. Controleer dit dus even; als de stekker eruit is, steek hem dan eenvoudigweg weer in het stopcontact.

 3. Thermostaatinstellingen controleren:
  Heb je de temperatuurinstelling van je thermostaat gecheckt? Als je bijvoorbeeld de thermostaat op 18 graden hebt ingesteld bij het verlaten van je woning, en de binnentemperatuur is hoger, zal de verwarming niet inschakelen. In dit geval lijkt het alsof de CV-ketel niet functioneert, terwijl je enkel de temperatuur op de thermostaat hoeft te verhogen.

 4. Radiatoren openzetten en ontluchten:
  Zijn alle radiatoren open en ontlucht? Soms worden radiatoren gesloten om energie te besparen. Probeer alle radiatoren volledig te openen en zie wat er gebeurt. Het ontluchten van de radiatoren kan ook helpen, wat je doet met een ontluchtingssleutel.

 5. Controle van de gaskraan:
  Ten slotte, controleer of de gaskraan van de ATAG CV-ketel openstaat. Soms kan deze per ongeluk gesloten zijn. Een ketel van ATAG heeft gas nodig om te kunnen functioneren, dus als de gaskraan dicht is, draai hem dan open om het probleem te verhelpen.

Storingscode c105

Wanneer je deze code ziet, betekent dit dat je ATAG CV-ketel bezig is met een automatisch ontluchtingsprogramma dat tot 7 minuten kan duren. Dit gebeurt vaak als de CV-ketel tijdelijk zonder stroom heeft gezeten. In de meeste gevallen lost dit probleem zichzelf op. Blijft de code zichtbaar? Neem dan gerust contact op met CV Ketel Service via 085-0607023, wij helpen je met elke storing.

Veelvoorkomend bij ATAG modellen: i28, i28EC & i28ECZ, i36C, i36EC & i36ECZ, E325 & E325ECZ, A203C & A203EC, A244C & A2442EC.

Storingscode c117

Deze code duidt op een te hoge waterdruk in je CV-ketel. De ideale druk moet tussen 1,5 en 1,7 bar liggen. Check de huidige druk met de i-toets en als deze boven 1,7 bar ligt, is het nodig om wat water uit het systeem af te tappen. Volg de eenvoudige stap-voor-stap gids in de handleiding van jouw ketel om dit veilig te doen. Lukt het niet of blijft de druk hoog? Bel ons op 085-0607023 voor hulp.

Veelvoorkomend bij ATAG modellen: i28, i28EC & i28ECZ, i36C, i36EC & i36ECZ, E325 & E325ECZ, A203C & A203EC, A244C & A2442EC.

24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar

Bel ons ook buiten kantooruren en je zit er snel weer warmpjes bij!

CV-ketel onderhoud

Storingscode c118

Een te lage waterdruk, aangeduid door deze code, kan worden opgelost door de CV-ketel bij te vullen. In de handleiding van jouw ketel vind je een uitgebreide uitleg over dit proces. Als je na het bijvullen nog steeds problemen ondervindt, kan dit duiden op te veel weerstand in het CV-circuit. Probeer meer radiatoren open te zetten en als het probleem aanhoudt, neem dan contact op met CV Ketel Service op 085-0607023 voor deskundige hulp.

Veelvoorkomend bij ATAG modellen: i28ECZ, i36ECZ, E325ECZ.

Storingscode c133

Deze code kan verschijnen als er lucht in je gasleiding zit. Controleer eerst of de gaskraan openstaat. Staat deze open? Probeer dan de ATAG CV-ketel een paar keer te resetten. Blijft het probleem aanhouden? Dan kan het nodig zijn om de CV-ketel te ontluchten. De handleiding van jouw ketel of één van onze monteurs helpt je hierbij. Mocht je verdere problemen ondervinden, staan wij van CV Ketel Service voor je klaar. Bel ons dag en nacht via 085-0607023.

Veelvoorkomend bij ATAG modellen: i28, i28EC & i28ECZ, i36C, i36EC & i36ECZ, E325 & E325ECZ, A203C & A203EC, A244C & A2442EC.

Storingscode c151

Deze storing kan je meestal zelf oplossen door zoveel mogelijk radiatoren open te zetten en daarna de CV-ketel te resetten. Als het probleem blijft bestaan, aarzel dan niet om ons te bellen op 085-0607023 voor professionele ondersteuning.

Veelvoorkomend bij ATAG modellen: i28, i28EC & i28ECZ, i36C, i36EC & i36ECZ, E325 & E325ECZ, A203C & A203EC, A244C & A2442EC.

Storingscode BL67 & BL85

Deze codes duiden op problemen met het ontluchtingsprogramma (BL67) en een te hoge waterdruk (BL85). In beide gevallen biedt de handleiding van jouw ATAG ketel instructies voor zelfhulp. Mocht dit niet helpen, aarzel dan niet om ons te bellen. Deze storingen komen vaak voor bij de Q-serie van ATAG.

Onze cv-services

Bel ons en je zit er snel weer warmpjes bij!

CV-ketel storing & reparatie

CV-ketel lekkage

CV-ketel onderhoud

Plaatsen en installeren van CV-ketels

Storingscode FILL & 108

Deze storingscodes geven aan dat de waterdruk in je CV-ketel te laag is. Volg deze stappen om het probleem op te lossen:

 1. Thermostaat instellen:
  Zet de verwarming laag, op ongeveer 15 graden.

 2. Wachten:
  Geef de ketel 20 minuten de tijd om af te koelen en gebruik geen warm water tijdens het wachten.

 3. Bijvullen:
  Sluit de vulslang aan op de (wasmachine)kraan en open deze. Vul de ketel tot het display maximaal 1,8 bar aangeeft.

 4. Afsluiten:
  Sluit de vulkraan en de wasmachinekraan.

 5. Ontluchtingsprogramma:
  Als de druk onder de 0,7 bar was, zal de ketel beginnen met ontluchten. Dit duurt ongeveer 7 minuten.

 6. Controleer:
  Na het ontluchten, controleer of de druk op peil is en de verwarming en het warme water weer normaal functioneren.

Storingscode 612 & E02

Deze codes duiden op lucht in de gasleiding. Probeer deze stappen:

 1. Controleer de gaskraan:
  Zorg dat de gaskraan openstaat.
 2. Reset de CV-ketel:
  Gebruik de reset-knop om de CV-ketel te resetten. Doe dit een paar keer.
 3. Ontluchten:
  Als de storing blijft, volg dan de instructies om de CV-ketel te ontluchten.
 4. Herhaal indien nodig:
  Soms is herhaaldelijk resetten en ontluchten nodig om het probleem volledig op te lossen. Kom je er niet uit? Stuur ons een Whatsapp-bericht, wij helpen je graag verder.

Storingscode FILL & 108

Deze storingscodes geven aan dat de waterdruk in je CV-ketel te laag is. Volg deze stappen om het probleem op te lossen:

 1. Thermostaat instellen: Zet de verwarming laag, op ongeveer 15 graden.
 2. Wachten: Geef de ketel 20 minuten de tijd om af te koelen en gebruik geen warm water tijdens het wachten.
 3. Bijvullen: Sluit de vulslang aan op de (wasmachine)kraan en open deze. Vul de ketel tot het display maximaal 1,8 bar aangeeft.
 4. Afsluiten: Sluit de vulkraan en de wasmachinekraan.
 5. Ontluchtingsprogramma: Als de druk onder de 0,7 bar was, zal de ketel beginnen met ontluchten. Dit duurt ongeveer 7 minuten.
 6. Controleer: Na het ontluchten, controleer of de druk op peil is en de verwarming en het warme water weer normaal functioneren.

Storingscode 612 & E02

Deze codes duiden op lucht in de gasleiding. Probeer deze stappen:

 1. Controleer de gaskraan: Zorg dat de gaskraan openstaat.
 2. Reset de CV-ketel: Gebruik de reset-knop om de CV-ketel te resetten. Doe dit een paar keer.
 3. Ontluchten: Als de storing blijft, volg dan de instructies om de CV-ketel te ontluchten.
 4. Herhaal indien nodig: Soms is herhaaldelijk resetten en ontluchten nodig om het probleem volledig op te lossen. Kom je er niet uit? Stuur ons een Whatsapp-bericht, wij helpen je graag verder.

Storingscode systeem ontluchting actief

Dit betekent dat de ketel automatisch bezig is met ontluchten. Dit duurt gewoonlijk 7 minuten.

Storingscode 1p4

Deze code geeft aan dat de waterdruk te hoog is. Verminder de druk door:

 1. Thermostaat verlagen: Zet de thermostaat op een lagere temperatuur.
 2. Laat de ketel afkoelen: Wacht ongeveer 15 minuten.
 3. Aftappen: Sluit een slang aan op de aftapkraan en open deze om water te laten ontsnappen totdat de druk tussen de 1,5 en 2 bar is.
 4. Kraan sluiten: Draai de aftapkraan dicht en ontkoppel de slang.

Storingscode 501

Net als bij E02, wijst deze code op lucht in de gasleiding. Volg de stappen onder E02 om dit probleem op te lossen.

Met welke ATAG CV-ketels heeft CV Ketel Service ervaring?

ATAG Soloketels

ATAG cOMBI ketels

ATAG CV-KETELS MET APARTE BOILER

Laat je cv-ketel onderhouden door Cv ketel service!

Voor al je problemen of onderhoud kun je bij CV Ketel Service terecht.
Tel: +31 85 0607023
 of maak direct een online afspraak! Je ontvangt zo snel mogelijk antwoord.